Pátek, 20 září, 2024
bydlení

Vyzkoušejte ekologický a ekonomický elektroskútr

- Komerční sdělení -aktuality

Elektrický skútr nabízí moderní ekonomickou a ekologickou dopravu. Kde všude ho využijete a jaké jsou jeho nejvýraznější přednosti?

Elektrický skútr se hodí do měst

Elektrický skútr představuje ideální dopravní prostředek do města. Využijete jej pro pravidelné dojíždění do školy i do práce. Jak elektromotor, tak i akumulátor představují prakticky bezúdržbové součásti, které nejsou náchylné k poruchám. Proto nehrozí, že vás váš skútr jednoduše ráno nechá bezradně stát před garáží.

Navíc se pravidelné ježdění na skútru i vyplatí. Jeho celková spotřeba se pohybuje kolem 3 kWh na 100 km. V dubnu 2024 přitom cena elektřiny už spadla pod 3 Kč za 1 kWh. Elektrické vozítko je tak mnohem výhodnější než jeho protějšek se spalovacím motorem.

Stejně tak je cestování na elektrickém skútru skvělé i z hlediska jeho jízdních vlastností. Stroj je lehký a snadno ovladatelný. Což ho přímo předurčuje do hustého městského provozu. Jejich kompaktní provedení oceníte také při parkování.

Pro maximální bezpečnost svého uživatele jsou tyto dopravní prostředky vybaveny i světly, směrovými světly a klaksonem. Velmi praktickou „vychytávku“ představuje také dálkové ovládání s alarmem, jímž moderní modely také disponují.

Svůj elektroskútr využijete i v přírodě

Elektroskútr ale využijete i na výlety do přírody. Jednak jeho používáním nijak nepoškozujete přírodu. Kromě zahrady s ním můžete vyrazit třeba i na ryby. Neprodukuje žádné škodlivé emise a neobtěžuje tedy ani lidi v okolí zápachem či hlukem.

S e-skútrem si ale můžete troufnout i do náročnějšího terénu, jako jsou zatravněné úseky a polní či lesní cesty. Poskytuje dostatečnou stabilitu. A renomovaní výrobci navíc vybavují svoje výrobky i kvalitními tlumiči. Ty jsou schopny dobře odpružit přední i zadní kolo. V porovnání s méně stabilním a hůř odpruženým elektrokolem je tak skútr rozhodně lepší volbou.

Hodí se ovšem i na delší výlety. Jeho dojezd se v průměru pohybuje v rozmezí 50 až 99 km. Seženete ale i modely s dojezdem až 140 km. Dobu dojezdu je možné navíc prodloužit díky vyjímatelné baterii.

Díky praktickému nosiči uveze váš skútr také motokufr. Což vám umožňuje si sbalit na cestu vše potřebné. Ostatně nosnost skútrů dosahuje kolem 150 kg.

Elektrické skútry seženete i bez řidičáku

Limitující pro jízdní vlastnosti je především výkon motoru. Silnější motor se více osvědčuje v náročném terénu při těžším jezdci. Omezení výkonu motoru ale má svůj význam. Slabší kategorie strojů s výkonem maximálně 250 W se označuje jako tzv. skútry bez řidičáku.

Řidičské oprávnění totiž k jejich provozování skutečně nepotřebujete. Legislativa na ně totiž nahlíží stejně jako na elektrokola, jelikož jsou navíc vybaveny i pomocnými cyklopedály. V těchto případech smí motor pouze pomáhat při šlapání. Při dosažení jízdní rychlosti 25 km/h se musí odpojit.

Další články autora

Comments

Mohlo by se vám líbit

Reklama

- Komerční sdělení -PR článek