Na našem trhu můžeme koupit nejrůznější typy vín. Liší se od sebe nejen barvou a chutí, ale také tím, jakým způsobem byla vyrobena, z jakých hroznů, z jaké oblasti pochází, k jakým typům jídla se hodí atd. Pokud máte rádi sladké typy alkoholických nápojů, pak vám jistě zachutná i sladké víno Old Porter. Vyrábí se ve třech druzích a najdete správný typ k dezertům, masu i třeba paštikám či sýrům. K nejoblíbenějším patří Old Porter od známého španělského výrobce Péreze Barquero, o jehož vínech najdete mnohé na webových stránkách http://www.oldporter.cz/.
Červené Old Porter odrůdy Pedro Ximénez
Z proslulé oblasti Montilla Moriles můžete ochutnat červené víno Old Porter, které zrálo 4 roky v sudech z amerického dubu. Barvou vám připomene mahagon se zlatými odlesky. Voní po zralých ostružinách a nakládaných ořeších. Omámí vás plná medová chuť, jahodovo-čokoládová s jemnou tříslovinou. Hodí se jako aperitiv i jako digestiv. Je doporučeno k dezertům, paštikám i kvalitním plísňovým sýrům.
Bílé Old Porter
Druhým typem je bílé víno Old Porter White Sweet Wine. Víno zrálo 6 měsíců v sudech z amerického sudu, má nažloutlou zářivou barvu. Voní po lípě s medem a vanilkou. Pokud máte rádi chuť kandovaného ananasu s nádechem javorového sirupu, máte se nač těšit. Víno má dlouhý hřejivý dozvuk a hodí se jako aperitiv nebo digestiv. Je vhodné ke smetanovým zákuskům.
Růžové víno Old Porter
Posledním typem je sladké růžové víno na bázi odrůdy Pedro Ximénez, které je vyrobeno speciální a ojedinělou technologií ROSE. Růžová barva má odlesky zralých malin a brusinek, tělo je hřejivé s ucelenou vůní sušeného ovoce, která se snoubí s jemnou kyselinkou a delikátní sladkostí. Hodí se jako aperitiv i digestiv. Chutnat vám bude jen tak, ale také s kostkami ledu. Toto víno je obzvlášť vhodné ke sladkým pokrmům.